My Bizz

Syarikat potong gaji untuk kos perubatan

Sapa-sapa yang keja dengan company… yang rasa company dia dah bagi coverage… mari tengok sini… ini bukan untuk nak menunjukkan kelemahan mana-mana company… tapi ini reality bila anda dah keja dengan company… anda nak keja kat situ… kenalah terima apa saja benefit yang company tu bagi… mungkin gaji tinggi… tapi benefit lain macam mana…

Di bawah ni claim dari sorang staff untuk kos perubatan dia… company dah bayar semuanya… tapi dah over limit dari apa yang company dah bagi… company cuma bagi coverage untuk limit sekian sekian saja… jadi, apa yang akan berlaku…

Untuk gambar yang lebih jelas, anda klik kanan ‘open link in new tab’

Sebenarnya bukan company yang hadkan berapa yang boleh claim tu… tapi company insurans yang hadkan… anda tengok berapa yang insurans cover… yang balance tu? Biasa la… company yang bayarkan insurans tu… walaupun bukan semua company yang bagi coverage macam ni… anda juga perlu cek apa yang company bagi…

Disebabkan company dah bayar… company tentulah nak balik balance nya tu… mana company boleh rugi… mana ada company mau rugi…

Macam mana company nak amik balik… tengok kat bawah sini…

Potong gaji lahhh… anda boleh cek balik apa yang coverage company anda bagi… opsss… bukan boleh cek… tapi KENA cek… MESTI kena cek… kalau tak mau cek nanti sampai masa SAKIT nak claim ada yang kena potong gaji pulak…

Kalau macam kes kat atas ni… katakan anda tak ada coverage yang lain… yang SENDIRI punya coverage… anda dok claim… claimm… claimmm… lepas tu kena berenti keja… atau pindah tempat kerja… masa tu baru nak amik coverage senirik… agak-agak anda ada tak company insurans yang mau bagi coverage… rekod penyakit dah banyak! Sebagai contoh anda baca kat SINI.

Bagi anda yang belum sampai masa nak SAKIT lagi tu… mungkin tak ada rasa apa-apa langsung…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *