My Bizz

Star Club 2012

Salam semua… mari kita tengok video Star Club 2012 yang baru launch ni… tahun depan jom pi Munich pulak… kalau rajin lagi silap-silap boleh sampai ke Prague… 
Layannn…

Sebelum tu mai saya explain sikit apa tu Star Club… setiap tahun Prudential akan menganjurkan pelbagai contest-contest… ada juga contest secara quaterly iaitu tiga bula sekali… ada juga contest monthly… dan macam-macam lagi period dia… tapi contest yang terbesar ialah Star Club.

Star Club ni merupakan trip untuk ke oversea. Destinasinya ialah ke negara-negara atau tempat-tempat menarik. Setiap tahun Star Club akan diumumkan pada awal tahun semasa PWP Conference (Prudential Wealth Planner Conference). PWP ni selalunya dibuat kat Genting Highland. Tahun depan (2013) mungkin ada sedikit perubahan. PWP akan dibuat kat luar negara! Tak pa… kita tinggalkan yang tu… berbalik pada Star Club…

Macam mana nak pi sana… tengok sini pulak… kat bawah sini ada requirement dia…

Paling minimum seorang ejen kena achieved 228K NPC. Kalau achieved yang tu dah dapat satu tiket… yang lain-lain lagi tu kiralah… selalunya ejen yang achieved 228K ni komisen pun dah RM4,000 lebih sebulan… trip untuk Star Club semuanya free… Prudential yang tanggung… ejen-ejen cuma sediakan passport dengan duit nak shopping saja…
Okay… kat bawah sini pulak additional contest untuk ejen-ejen dapat Fast Start ke Star Club…
Macam mana tuu… mai saya explain yang ni pulak… untuk bulan January, Prudential buka contest Triple Production Credit… bulan February pulak Double Production Credit… apa maksudnya tu… Triple Production Credit ni maknanya kalau sorang ejen tu buat 50,000 API (Annual Premium Income)… Prudential akan bagi kredit kat dia… so API dia akan jadi 150,000 API… tiga kali ganda… kredit ni hanya untuk contest Star Club saja… free-free saja kan… untuk bulan February pulak jadi double… selama saya joint Prudential inilah kali pertama rasanya Prudential bagi Triple Production Credit… selalu dok bagi double saja…
So macam mana nak achieved cepat untuk Star Club ni… kalau sorang ejen tu buat 50,000 API dalam bulan January… dia dah dapat 150,000 API kredit… bulan February pulak kalau dia buat 50,000 API jugak… dia akan dapat 100,000 API… jadi jumlahnya 250,000 API… jumlah ni sudah membuatkan ejen tu layak untuk pergi trip Star Club Munich! Tapi kena ingat… Prudential bukan selalu buka untuk Triple atau Double Production macam ni… so ejen-ejen kena readylah…
Kat atas tu ada juga double ticket… kalau achieved boleh la bawak pasangan… atau ibu… atau bapa ka… jadi untuk ejen-ejen… kiralah production anda… rancang dan gandakan aktiviti anda…
Menarik bukan… marilah sapa-sapa nak menikmati semua ni… joint sebagai ejen… bantu orang supaya ada perlindungan takaful… dan jika anda berjaya membantu lebih ramai orang… anda akan menikmati semua ini… insyaAllah… dan sebagai ejen @ Prudential Wealth Planner ada banyak lagi kelebihan lain… insyaAllahhh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *