My Bizz

Semakin ramai…!

2.6 juta…! satu jumlah yang bukan kecik…
Sumber : Berita Harian

Berapa ramai ya jumlah penduduk Malaysia yang terkini…? Kalau dah 2.6 juta yang kena kenceng maneh tu kira ramai tuuu… adakah anda termasuk dalam jumlah tu…

Anda boleh jadi termasuk dalam jumlah tu kalau tak jaga kesihatan… sayangilah kesihatan sendiri… jom bersenam šŸ™‚

Fakta kat atas tu saya kira yang dikesan… yang tak dikesan macam mana ya… yang tak dikesan ni kira dah ada kenceng maneh tapi tak berani nak pi cek… hahaha saya pun tak berani nak pi cek! tak tau la ada ka dak… tak pernah pi cek pun… tapi last year masa nak apply polisi besar kena buat full medical check-up lepas jerr… ok lah kot…

Sekali cek kalau dah ada… ngeri wooo… nak kena pantang makan… nak kena makan ubat… mana blehhh…

Start tahun ni nak pi cek lahh… takut termasuk dalam list 2.6 juta orang tu… cadang-cadang laa… hahaha…

Lagi satu… fakta kat atas tu cuma kenceng maneh saja ya… tak termasuk penyakit-penyakit lain… kalau kira dengan penyakit-penyakit lain macam jantung, kanser, strok, buah pinggang dan lain-lain tu… agak-agak berapa juta yang tinggal rakyat Malaysia ni yang sihat ya…

Apa-apa pun jom jaga kesihatan… gym dah banyak sekarang… basikal pun dah murah kalau nak kayuh… kalau nak jimat… jogging saja…

Lagi sekali… jom sihat…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *