My Bizz

Lagi Kisah Kencing Manis

Kencing Manis… mai baca artikel ni… fakta ka auta…
Sumber : Kosmo!

Anda nampak jumlah 2.6 juta tu… 2.6 juta orang tu bersamaan dengan 15% penduduk Malaysia… ngeri la dengaq… dan tahukah anda bahawa terdapat 2.6 juta penduduk Malaysia yang tidak layak nak apply medical plan… itu tak termasuk yang langsung tak pernah pegi buat pemeriksaan… ya Allah… jauhkanlah aku dari penyakit yang tak ada ubat ni…

Itu baru Kencing Manis… penyakit-penyakit lain pulak macam mana… bagi yang masih sihat tu… cepat-cepatlah apply medical plan sebelum anda hilang kelayakan… bila dah hilang kelayakan apa akan jadi… kos perubatan anda akan tanggung sendiri… atau bagi yang masih berkerja dengan syarikat tu kira masih untung… tapi berapa lama anda nak kerja kalau dah sakit…

Jawapannya anda sendiri yang boleh jawab… dan saya pun dah tahu apa jawapannya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *