My Bizz

Kisah Pendapatan Ejen Insurans

Lagi kisah pendapatan ejen insurans… ramai yang masih tak percaya… masih ramai yang kata jadi ejen insurans tak ada masa depan… belajar tinggi-tinggi last sekali jadi ejen insurans… 
Agak-agak anda berapakah Potensi Pendapatan seorang ejen… mari kita tengok Purata Pendapatan seorang ejen insurans… anda boleh bandingkan pendapatan ejen insurans ni dengan sebarang pekerjaan yang ada… sebarang pekerjaan yang memerlukan Diploma dan Degree…
Sumber : Utusan Malaysia

Ramai yang tak berani nak ceburi bidang ni… masih teragak-agak… takut tak boleh buat… tak tau nak bercakap… selama 8 tahun saya dalam bidang ni alhamdulillah… dah banyak perubahan dalam diri saya… terutama perubahan ‘Attitude’… dah bermacam-macam alasan saya jumpa…

Paling tak tahan alasan yang saya jumpa ialah tempat yang jauh… 30 kilometer nak pi office pun dah kata jauh… macam mana kalau ada orang nak amik insurans tu duduk jauh dan kita bagi alasan yang macam tu… tu belum kena pi training lagi… meeting lagi… nak bermula dalam bidang ni sekarang sebenarnya bukan macam dulu lagi… sekarang semua dah ‘online’… dan dah ada pun sistem atau skim yang membolehkan kita nak bermula jika kita tak ada modal…

Lepas tu sebelum nak buat business ni… macam-macam kajian dia buat… sampai benda yang tak penting pun dia nak kaji… last-last sekali tak buat pun… orang lain… bangsa lain dok buat pun… buat tanpa alasan…

Buanglah alasan-alasan yang remeh tu… dengarlah pendapat orang-orang yang dah success dalam bidang ni… dah ramai yang success… follow saja…

Jom… start sekarang… bermula awal… lagi banyak kajian anda dok buat lagi lambat anda nak bermula… lagi lambat anda nak bermula lagi banyak sales orang lain dok buat…

Hubungi Saya sekarang…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *