My Life

Kisah Benar – The Pursuit Of Happyness

Okay… meh nak kongsi sikit pasal video motivasi ni… mungkin ramai yang dah pernah tonton kisah ni… ia masih related sehingga sekarang dengan kita… untuk ejen-ejen baru… yang baru nak berjinak-jinak dalam bidang sale boleh layan video ni…

Cerita yang berpandukan dari kisah benar ini sangat menyentap perasaan… bukan senang nak buat sale kan?… kena berdepan dengan macam-macam dugaan…

Video dari kisah hidup Chris Gardner ni boleh dijadikan inspirasi dan motivasi untuk kita semua…

Berapa ramai dari kita sanggup bermula seperti dia… hilang kasut pun boleh pi office lagi… sapa sanggup?
Tak dak rumah… tidoq dalam toilet… bini pun tak mau… dia seorang yang sangat positif… dan sangat optimistik…!
Ok gambar kat bawah ni dikatakan Chris Gardner yang sebenar dalam penampilan khas untuk filem yang dilakonkan oleh Will Smith ni… gambar ni ialah babak last sekali masa Will dengan anak dia melintas jalan…
Bagi saya… kebanyakan dari kita memang mempunyai impian yang besar… tapi TINDAKAN kita jarang SEIRING untuk mencapai impian yang besar tu… mari kita ambil iktibar dan jadikan ianya sebagai kisah untuk menaikkan motivasi kita…
Kita ada rumah… beliau bermula dari tak dak rumah… dari homeless ke multi-millionaire…
Bagi yang nak download video ni boleh klik kat SINI …password kena YM (Yahoo Messenger) kat saya… YM saja ya… nak YM pi kat tepi tu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *