My Bizz

Kencing Manis Di Usia Muda

Sedikit sharing untuk anda… cuma untuk info saja…

Sumber : Kosmo
Nahh… sapa kata kencing manis cuma untuk orang tua saja… naik takut saya baca fakta tu… untuk pengetahuan semua mungkin masih ada yang belum tau, kencing manis ni bukanlah termasuk dalam senarai 36 Penyakit Kritikal
Saya ejen insurans, cuma nak sampaikan info saja… sesiapa saja yang sudah disahkan mengidap Diabetes atau Kencing Manis ni memang tak layak lagi untuk apply mana-mana polisi insurans atau sijil takaful…
Jadi untuk mengelakkan anda dari TIDAK layak nak apply mana-mana polisi… elok apply sebelum sakit ni ada kat anda. Diabetes ni tak kira berapa level pun yang orang tu ada… kelayakkan dia untuk apply polisi insurans memang TIDAK ada lagi!
Sayangkan?… terutama yang umur masih muda tu… tengok fakta dari artikel Kosmo kat atas tu… kalau tengok angka keseluruhan… 20.8 peratus pengidap Diabetes di Malaysia… ini bermakna lebih dari 20 peratus penduduk Malaysia sudah hilang kelayakkan untuk memiliki polisi insurans baru yang melibatkan perubatan… kalau dari jumlah tu memang siap dah ada polisi, selamatlah…
Dan… kalau kita tengok fakta kat atas tu juga… 300,000 golongan muda yang sudah ada atau mengidap diabetes… itu fakta yang direkodkan… macam mana pulak dengan yang lain-lain… yang tau kata ada diabetes tapi tak berani nak pi buat medical check up…
Jadi… kesimpulannya, penyakit sekarang menyerang tak kira usia… apply lah medical plan sebelum sakit… bila dah sakit mana-mana company insurans @ takaful pun tidak akan approved permohonan kita. Itu polisi atau syarat semua syarikat insurans dan takaful.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *