My Life

Kenapa kita perlukan latihan selalu?

Dalam apa juga business pun… jatuh bangun sudah menjadi lumrah… biasalah… kalau buat business tapi tak lalui semua ni mana nak belajar… anda tak akan belajar apa-apa pun kalau anda tak lalui semua ni… so semua ni menjadi suatu bentuk latihan bagi kita…
Dalam business insurans… latihan sangat-sangatlah diperlukan… sebab dalam latihanlah kita akan belajar segalanya… kalaulah kita tak berlatih… tapi terus keluaq nak buat sale… sure lintang pukang…

Ada yang best lagi time meeting atau sharing session pun tak mau mai… tak mau joint… lebih-lebih lagi bila dia dah lama sket… dia rasa dia dah otai kot… 

Bagi yang terus nak belajar tu baguslah…

Sekarang dah tak susah… kita boleh belajar dari pengalaman leader-leader yang lebih senior atau rakan-rakan ejen yang sudah lama dalam bidang ni…

Banyak sumber yang kita boleh belajar…

Tapi…

…bila dah cekap… buatlah kat mana pun, sure menjadi… orang akan mula respect dengan kita… kita pula akan jadi idola depa! …

Bila kita dah cekap dan dapat skill yang betul… kenalah selalu practice… kalau kita tak buat selalu… kemungkinan kita akan jadi macam asal semula… kat mana nak start pun kita dah tak tau….

So… walau macam mana dah otai sekalipun… training tetap training… kadang-kadang ada skill dari orang baru yang kita tak sangka-sangka lebih baik dari kita…

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *