My Bizz

Kaji Selidik

“80% pekerja di Malaysia” …banyak jugak tu… mari kita rancang persaraan kita…

Sumber : Berita Harian
Kajian yang dijalankan bersama Prudential ni menunjukkan ramai rakyat Malaysia bimbang tentang dana persaraan mereka… dari artikel tersebut ada DUA masalah yang membuatkan orang risau…
  1. Tak cukup dana sebagai persediaan untuk bersara.
  2. Penyakit yang serius selepas bersara.
Kenapa semua risau tentang dua perkara ni… selalunya masa lepas bersaralah nak mai macam-macam penyakit… maklumlah lepas bersara dah tak dak kerja… dok saja… makan lalu…

Penyelesaiannya…

  1. Rancanglah penyediaan dana untuk persaraan dari sekarang…
  2. Apply siap2 dana persediaan untuk masa-masa sukar takut kalau-kalau ditimpa penyakit yang serius…
Kedua-dua penyelesaian ini anda boleh buat dalam satu account… siap boleh ‘tailor made’ lagi mengikut keperluan anda… haaa… macam mana? … Contact saya… (^_^)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *