My Bizz

Kadar Penembusan Pasaran Takaful Dari 2009 – 2016

Kadar penembusan pasaran takaful… mari kita lihat keratan akhbar waktu-waktu terawal saya mula terlibat dalam bidang keusahawanan takaful dulu…




Peratus kadar penembusan pada tahun 2009 ialah 7.7%… manakala pada tahun 2016 cuma 10%… lihatlah peratus perbezaannya… tak sampai 3% pun kenaikan bagi tempoh dari tahun 2009 hingga 2016…


Berapa ramai yang masih belum mempunyai perlindungan Takaful… pasaran masih luas… masih ada 90% lagi yang belum ada takaful… tak pa kita tolak yang sakit atau tak layak nak apply… berapa peratus agak-agaknya ya… itu belum kira yang dah stop polisi sebelum ni… mana tau dia nak sambung balik kaa… kalau nak kira yang beranak hari-hari kat hospital tu memang tak ada alasan untuk kita tak buat takaful…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *