My Bizz

Insurans : Kerjaya Berpendapatan Tinggi

Saya pernah share tentang kisah kerjaya berpendapatan tinggi dulu… paper cutting ni jugak membuktikan antara kerjaya berpendapatan tinggi ialah sektor kewangan. Sektor kewangan ni bukan saja sebagai bankers atau dengan kata lain kerja kat bank. Sektor kewangan ni termasuk di bidang insurans dan takaful… bidang unit amanah…
Kalau anda tengok senarai kerjaya ni… dalam 10 pekerjaan yang tersenarai tu 9 darinya memerlukan kelulusan yang tinggi dan juga memerlukan masa yang panjang untuk meghabiskan pengajian. 
SATU saja dari tu yang tak perlukan kelulusan yang tinggi iaitu Bidang Kewangan – INSURANS dan TAKAFUL! Cukup dengan minimum SPM saja. Bagus kalau anda ada kelulusan yang lebih tinggi. Satu kelebihan untuk anda. Anda ada ILMU.
Mari lihat senarai tersebut…
Sumber : Harian Metro
Dari artikel kat atas kita nampak ditekankan pada golongan Gen Y. Gen Y adalah golongan yang baru nak masuk alam pekerjaan. Mereka banyak mencuba pelbagai pekerjaan. Pastikan anda memilih haluan yang betul dengan minat anda. Tak perlu membuang masa nak test market dengan mencuba pekerjaan yang anda tak minat.
Info untuk Gen Y : Tahukah anda… bidang insurans atau kewangan ni menjanjikan pendapatan yang tinggi… ia berada pada kedudukan ke TIGA antara 10 kerjaya yang tersenarai… anda juga boleh baca di SINI… 
Data dari Bank Negara juga menunjukkan purata pendapatan bidang insurans adalah antara yang tertinggi… anda boleh baca SINI
Untuk nak memulakan kerjaya ni anda tak perlukan modal yang tinggi pun… tak sampai RM300 pun… tapi menjanjikan pendapatan yang tinggi… anda boleh baca di SINI kalau nak tau macam mana nak bermula.
Kerjaya dalam bidang insurans atau kewangan ni juga boleh dianggap business francais… ianya umpama francais bergerak… anda boleh buat di mana-mana saja di seluruh Malaysia… anda baca di SINI
Jom… beralihlah kepada kerjaya yang lebih menguntungkan. Kalau anda rasa kerja MAKAN GAJI anda tak cukup… bertindaklah sekarang…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *