My Bizz

Francais Mudah Alih

Wahhh… semakin canggih bentuk business sekarang ni ya… macam-macam konsep dah wujud… ni yang terbaru nampaknya… sistem francais tapi boleh bergerak… mudah alih lah… berapa modalnya ya…
Sumber : Berita Harian
Okesss… sebenarnya saya pun sedang menjalankan business dengan sistem francais jugak… 

INSURANS! …mungkin ramai yang tak tau Insurans dengan Takaful ni pun sama macam konsep francais… apakah asas konsep sistem francais…
Konsep asas sistem francais…
  1. Tak perlu buat barang… 
  2. Tak perlu simpan barang…
  3. Iklan percuma…
  4. Modal…
  5. Sistem yang siap sudah ada…
  6. Tempat yang strategik…
  7. Kursus-kursus yang perlu anda hadir…
  8. …apa lagi ya… nak tengok contoh konsep francais, boleh pi usha sistem kat KFC, Mc Donald, Shell, Petronas, Old Town, 7 Eleven…
Kalau nak compare dengan Insurans & Takaful pun samalah… PRODUCT tak perlu buat… company yang buatkan… kita tak payah susah-susah nak design product… tak perlu nak simpan bahan mentah… simpan borang saja… tu pun free semua… tak payah beli… IKLAN pulak… company yang buatkan… tengok kat TV jer… sign board pun banyak… MODAL… haaaa… yang ni beza sikit dengan sistem francais yang besar-besar tu… dengan Insurans & Takaful ni kita hanya perlukan modal yang paling minimum… dalam RM300 sahaja…
SISTEM… yang ni kalau nak buat sendiri pun boleh… ikut suka kita… kalau nak ikut sistem yang company buat pun boleh… flexible… TEMPAT… haaa yang ni pun ada beza sikit dari sistem francais yang ada tu… tempat dalam business Insurans & Takaful adalah tidak terhad kat satu-satu kawasan saja… anda nak pi mana-mana pun boleh nak buat business…
Tempat… kalau kita nak related balik dengan artikel kat atas tu rasanya kita dah buat pun… MUDAH ALIH… anda boleh bergerak ke mana saja yang anda suka… jadi dalam erti kata yang lain business ni adalah MOBILE… betoi dak…. sama jugak kan?
Okay… ada sapa-sapa yang berminat nak start business francais dengan modal yang paling minimum ni… Contact Saya (^_^) … inilah Peluang Kerjaya untuk masa depan anda…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *