My Bizz

File Claim

File Claim – Claim Dulu Bayar Kemudian

1. Claim dari hospital yang bukan panel. 

Boleh claim tapi kena bayar dulu sebab hospital ni belum masuk dalam list. Masa client saya ni admitted hospital tu belum jadi panel lagi. Tak lama lepas tu dah pun jadi panel.


Hospital KPJ Bandar Perda, Butterworth.

2. Claim Tak Cover…
Kat bawah ni pulak cek claim yang client saya masuk wad tak cover… tak cover sebab doktor silap tulis medical report… kes ni client saya kena bayar dulu… kemudian saya proses untuk dapatkan medical report semula… alhamdulillahh cover juga akhirnya…

Dan kes ni jugak menyebabkan client saya hampir nak surrender polisi dia… dia nak surrender sebab ada ejen dari company lain dok cucuk dia… alhamdulillah selepas dapat penerangan jelas dia tak jadi nak surrender… letih saya…
Disebabkan medical report adalah P & C dan hak client… saya tak boleh nak tunjuk kat sini…
Anda boleh lihat detail kat bawah sini… Elaun Harian ( Hospital Benefit ) satu hari RM250 dan kos perubatan termasuk Ko-Takaful…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *