My Bizz

Ejen Insurans Bumiputera

Business insurans dan takaful yang masih ramai bumiputera belum ceburi… cuba baca tajuk artikel kat bawah sini… dan cuba paham dalam-dalam maksudnya…
Sumber : Utusan Malaysia
Kenapa masih ramai orang kita tak berani nak masuk ke bidang insurans… perlu diingat insurans dan takaful adalah satu business… business yang bebas dari segala bentuk rasuah…
Kebanyakan golongan muda atau Gen Y ni lebih suka kerja makan gaji… bagi anda yang sukakan business… inilah business yang patut anda ceburi… memang bidang ni sukar pada permulaan… tapi bila dah stabil insyaAllah akan boleh bertahan…
Dan ramai juga yang gagal setelah menceburi bidang ni. Disiplin adalah faktor yang paling utama membuat kebanyakan yang menceburi bidang ini gagal. Ada yang terlibat hanya untuk suka-suka… tak ambil serius… sedangkan bila kita dah ramai pelanggan tanggungjawab kita semakin berat… sesuai dengan pendapatan kita.
Ramai yang suka dengan pendapatan tinggi dalam bidang ni… anda boleh baca kat SINI… tapi tak ramai yang berani menyahut cabaran…
Jom… kita sebagai bumiputera perlu menjadi golongan majoriti dalam bidang ni… bukan sekadar golongan minoriti sebagai pengguna saja…
Hubungi Saya sekarang untuk bermula sebagai Businessman… pendapatan kita… kita yang tetapkan… tak perlu orang lain untuk menentukan berapa jumlah gaji kita setiap bulan…
Jom… sebagai pelanggan golongan bumiputera… mari kita support atau sokong ejen-ejen bumiputera… siapa lagi nak support bumiputera kalau bukan bumiputera sendiri…
Ejen-ejen bumiputera ni kebanyakannya Islam Muslim… kalau client sakit atau ditimpa musibah depa ada juga ucap Subhanallah… Innalillah… atau kalau meninggal dunia sekurang-kurangnya ada jugak depa sedekahkan Alfatihah…
Harap-harap apa yang saya cuba nak sampaikan ni kita semua boleh paham dengan jelas… apa-apa pun… pilihan di tangan anda…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *