My Bizz

Claim Weekly Indemnity – Cuti Sakit Akibat Kemalangan

Kemalangan boleh berlaku di mana-mana saja… sama ada di tempat kerja atau di rumah… atau di dalam ayaq… atau di… mana-mana sajalah… tak ada sapa yang boleh jangka bila sesuatu kemalangan itu boleh berlaku…
Selepas sesuatu kemalangan berlaku… apa pula yang akan terjadi seterusnya… mendapatkan rawatan?… MESTI laa… anda mesti nak dapatkan rawatan secepat mungkin bukan… pilihlah hospital dan doktor yang boleh berikan rawatan yang secepat mungkin…
Itu tak pa… selepas dah dapatkan rawatan… apa pula yang akan berlaku… MC?… berapa lama selalunya doktor akan bagi MC atau Cuti Sakit disebabkan kemalangan tersebut… sudah tentu bergantung pada keseriusan kemalangan tersebut bukan… berapa lama doktor nak bagi MC itu hak doktor berdasarkan penilaian beliau…
Okay… kat sini saya nak share satu MC yang boleh dikira panjang juga… kat bawah sini adalah claim Elaun Cuti Sakit dari client saya sendiri…
193 hari doktor bagi MC…
Itu yang claim sekali gus… yang sebelum-sebelum tu pun ada lagi… sekali seminggu-seminggu… 
Untuk pengetahuan anda Cuti Sakit Akibat Kemalangan ni boleh claim sehingga 104 Minggu… atau 2 tahun… cuba bayangkan kalau anda kemalangan… tak boleh kerja… dok kat rumah… MC doktor bagi panjang sampai lama macam tu…
Macam mana pulak kalau anda kerja sendiri… meniaga sendiri… anda MC panjang-panjang macam ni… sudah tentu income tak masuk bukan… tapi kalau dalam polisi anda ada benefit yang macam ni… yang boleh claim Cuti Sakit Akibat Kemalangan macam ni… mungkin ianya akan meringankan beban kewangan anda sikit bukan…
Okay… kat bawah sini cek claim client saya ni… dia kata… “aiyaaa… ini machiiiaamm manyak lorr…” sengeh memanjang bila dapat cek…
…apa-apa pun saya suka bila dapat bantu orang… tak kiralah bangsa apa pun… Alhamdulillahhh…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *