Nur Durrani Fariha

Hari ini, 11hb May 2011... atau nak bagi sedap sebut macam ni... 11.5.11... tercipta satu lagi sejarah dalam keluarga saya... kehadiran orang baru! Sungguh mengagumkan... ini foto yang saya snap through BlackBerry pagi tadi...     Dilahirkan dengan berat 3.1 kg... tepat pukul 4:25 pagi... sebelum subuh lagi. Tak sempat nak masuk tengok masa nurse panggil tu sebab saya terpaksa balik rumah dulu. Lagi pun time tu tengah manyau-manyau... pening-pening lalat sebab tak tidoq. Maklumlah wife start sakit masa pukul 1:30 lagi... kalut-kalut terus pi hospital...   Alhamdulillah wife saya kali ni tak ada masalah sangat... sakit..sakit... pi hospital terus bersalin... rasa macam cepat pulak... ingat nak masuk tengok lah... (chewahh macam la berani)...   Ok... mari kita tengok videonya...     Apa-apa pun semuanya dah selamat...   Nama yang kami pilih ialah Nur Durrani Fariha... sebenarnya bukan 'kami'... tapi wife saya yang pilih sebab saya serahkan semua pada dia... apa-apa pun saya setuju saja...   Lengkaplah 'Karang Bunga' keluarga saya... syukur alhamdulillah dengan apa yang Allah kurniakan ni... I Love My Family...

Continue reading

Biar Kepala Keras

Dalam kehidupan seharian, pernah tak anda berurusan dengan orang yang keras kepala? Orang yang macam ni ada ramai di kalangan atau sekeliling kita. Pasti anda pernah jumpa bukan? Kalau anda ada anak-anak yang keras kepala, apa agaknya anda akan buat? Kalaulah anda majikan, dan anda ada staff yang keras kepala, apakah tindakan anda? Bagaimana pula kalau setiap hari anda berjumpa dan berurusan dengan orang yang keras kepala? Betapa sukarnya untuk menguruskan orang yang keras kepala ni.   Bagaimana pula kalau anda yang keras kepala? Anda dapat rasa tak perasaan orang yang anda berurusan tu? Keras kepala ni ada dua. Satu yang boleh membawa kebaikan dan satu lagi yang boleh membawa kepada keburukan. Tapi selalunya kalau sebut hal keras kepala ni tak adalah baiknya pun! Keras kepala ni adalah satu attitude yang sangat buruk. Kadang-kadang susah untuk orang lain mengawalnya. Tidak ada sesiapa yang suka berurusan dengan orang yang macam ni. Orang yang macam ni selalunya dia tak nampak yang dia ada masalah tersebut. Hanya orang yang di sekelilingnya saja yang boleh rasa. Jangan biarkan sikap ini ada dalam diri anda. Kalau ada jugak, anda kena start kurangkan kekerasan kepala anda tu. Tidak ada sesiapa suka berkawan dengan orang yang macam ni. Kalau ada pun, tentu hanya untuk...

Continue reading

Motivation Quotes

“You need a plan to build a house. To build a life, it is even more important to have a plan or goal.” – Zig Ziglar “You will not do incredible things without an incredible dream.” – John Eliot “Human beings can alter their lives by altering their attitudes of mind.” – William James We all talk to ourselves. A major key to success exists in what we say to ourselves, which helps to shape our attitude and mindset~. Darren L. Johnson “(Tool+Training+Experience) x Mindset = Goal/Success. BUT if your mindset is zero then equation is (100 + 100 +100) x 0 = Failure” “If you run you stand a chance of losing, but if you don’t run you’ve already lost.” – Barack Obama “Every day do something that will inch you closer to a better tomorrow!” “The first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are.” ~ Unknown “Your life does not get better by chance, it gets better by change.” – Jim Rohn One important key to success is self-confidence. One important key to self-confidence is preparation"~Arthur Ashe.  (To have confidence in yourself,and win and hold the confidence...

Continue reading