My Bizz

Business Bersama Prudential

Assalammualaikum…

Dalam setiap apa saja business yang kita nak buat mesti ada syarat-syarat dan cara-cara macam mana nak bermula. Kali ni saya nak share macam mana nak start buat business Insurans dan Takaful bersama Prudential.

Sebelum tu anda boleh go through dulu untuk lebih detail tentang Prudential… baca di SINI

Syarat-syaratnya ialah anda kenalah amik exam dulu…

   1. PCE – Pre-Contract Examination
       RM 50 (Manual)
       RM 80 (Computer Base)
   2. CEILLI – Certificate Examination in Investment-Linked Life Insurance
       RM 70 (Manual)
       RM 95 (Computer Base)
   3. TBE – Takaful Basic Examination
       RM 80 (Computer Base)

Untuk Computer Base dan Manual anda boleh pilih… selalunya saya akan cadangkan anda amik yang Computer Base punya sebab result dia keluar sebaik saja habis exam. Kalau yang Manual anda kena tunggu 3 minggu baru boleh tau result.

Saya akan berikan semua bahan bacaan untuk memudahkan anda amik exam… tarikh exam kena tengok kat jadual yang MII dan IBFIM sediakan… setiap awal tahun MII dan IBFIM akan keluarkan jadual baru…

Lepas tu bila dah pass exam… anda kena register pulak dengan LIAM dan MTA… kosnya… ini akan disertakan dengan agreement yang perlu ditandatangan…

   1. LIAM Registeration – Life Insurance Association of Malaysia
       RM 35
   2. MTA Registeration – Malaysian Takaful Association
       RM 30

Jumlah kos keseluruhan RM 320

Untuk memulakan business ni… itu saja kos atau modal yang anda perlu keluarkan. Bila dah selesai semua barulah anda akan dapat Agent Code untuk memulakan business.

Mari mulakan business ni pada usia muda… Hubungi Saya sekarang… inilah Peluang Kerjaya yang anda boleh mulakan seawal usia 18 tahun…

Untuk mengetahui berapa purata pendapatan sebagai ejen insurans anda boleh baca si SINI… Anda boleh baca di Potensi Income untuk mengetahui bagaimana seorang ejen boleh generate income tanpa had…

Jangan tunggu lama-lama… orang lain dah buat kita baru nak pikir…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *