My Bizz

3 Juta Pernah Masuk Wad

Mai kita tengok betapa seriusnya kesihatan kita sebagai penduduk Malaysia… jumlah penduduk Malaysia 27 juta… yang buat rawatan 3 juta… anda kiralah sendiri berapa persen dari jumlah penduduk Malaysia yang ada… agak-agak lepaih ni kita akan termasuk salah sorang dalam jumlah tu tak…
Mai tengok fakta kat artikel ni…
3 juta terima rawatan di wad
Sumber : Utusan Malaysia

…tu pun masih ramai yang tak mau amik medical plan… masih ramai yang saya jumpa tak meletakkan perlindungan jaminan kewangan untuk kos-kos hospital sebagai keutamaan… ada yang saya jumpa walaupun dah accident teruk pun masih tak sedar-sedar lagi pasal kos rawatan…

Jumlah dalam artikel tu pun menunjukkan kesihatan kita semakin merosot… tapi kos semakin meningkat…

Saya suka satu ayat… “kos mencegah lebih murah dari kos mengubat”…

Jom jaga kesihatan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *